• Nederlands
 • Deutsch
 • Blankwater games

   

  Voor grotere groepen bieden wij de Blankwater Games aan (max. 100 personen). Dit zijn OudHollandse spellen waarin u in teams de strijd met elkaar aangaat. Meer informatie over de workshops en Blankwater Games neem dan vrijblijvend contact met ons op.

  Wij hebben de volgende spellen:

  1.Hemelse Hooizak

  Hooizak werpen met een riek. Alle teamleden mogen een keer werpen. Als ze binnen het afgezette vlak met de vlaggetjes gooien dan krijgen ze een punt.

  2.Mieterse Moker

  Moker werpen. Alle teamleden mogen een keer werpen. Langs een lijn met vlaggetjes (om de meter) elk vlaggetje wat ze voorbij gaan is een punt. Dit spel wordt goed afgezet i.v.m. veiligheid. Teamleider houdt de punten bij.

  3.Jolige Juk

  Parcours met juk. Met een juk met twee emmers, die gevuld moeten worden met  over een parcour lopen en legen in een ton. Voor alle teamleden.  Teamleider houdt totale inhoud van ton bij.

  4.Zingende Zaag

  Boomstam doormidden zagen. Het team kiest 1 of 2 mensen die starten met zagen. Ze mogen afwisselen. Teamleider houdt de tijd bij.

  5.Spijkers met Koppen

  Spijkerslaan. Elk teamlid mag om de beurt met een hamer proberen om een lange spijker zover mogelijk in het houtblok te slaan. Teamleider houdt bij hoeveel slagen er nodig zijn om de spijker er helemaal in te slaan.

  6.Bange Balk

  Twee teamleden gaan op een houten balk zitten en de andere teamleden moeten deze balk door een parcours loodsen. Iedere keer als er een teamlid van de balk afvalt komen er 5 strafseconden bij. Teamleider houdt tijd bij.

  7.Duivels Darten

  Darten met een hooi vork. Een wand van hooibalen met daarop een schietschijf met twee cirkels van rood wit lint. Binnen de grote ring is 1 punt en binnen de kleine ring is 5 punten. Dit spel wordt goed afgezet met lint i.v.m. veiligheid. Teamleider houdt punten bij.

  8.Dolle Doolhof

  Maak duo’s. 4 teamleden moet geblinddoekt een doolhof lopen. De andere van het duo moet diegene er doorheen loodsen. Iedere stap buiten het doolhof levert 5 strafseconden op. De teamleider houdt de tijd bij.

  9.Huiverende Hooibalen

  Maak met het team een zo hoog mogelijke constructie van hooibalen binnen de tijd. De hoogte wordt gemeten met een lange stok waar op elke meter een stuk tape zit. Een punt per meter.

  10.Balancerende Bal

  Het hele team moet met stokken een grote bal optillen en over een parcours in een korf gooien. Iedere keer als de bal valt, dan komen er 5 strafseconden bij. Teamleider houdt de tijd bij.

  Bekijk impressie